Sady Nebílovy

Hraběnčiny řezy

Ingredience:

Těsto:
600 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
220 g moučkového cukru
380 g tuku (máslo nebo hera)
5 žloutků

Dále:
cca 800 g jablek
1 vanilkový pudinkový prášek
skořicový cukr
100 g čokolády
5 bílků
2-3 lžíce moučkového cukru

Postup:

Z uvedených surovin zpracujeme na vále hladké těsto. Oddělíme přibližně jednu třetinu, vložíme do mikrotenového sáčku a dáme do mražáku. Zbytek necháme v ledničce asi půl hodiny odpočinout.Těsto z ledničky rozválíme na hlubší plech vyložený papírem na pečení. Oloupaná jablka nastrouháme nahrubo a promícháme s pudinkovým práškem. Rovnoměrně naneseme na těsto na plechu. Posypeme skořicovým cukrem (množství podle kyselosti jablek) a nastrouhanou čokoládou. Z bílků ušleháme pevný sníh, ke konci šlehání přidáme cukr. Sníh rovnoměrně rozetřeme na jablka. Vytáhneme těsto z mrazáku, nahrubo ho nastrouháme a posypeme jím bílkový sníh. Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme cca 25-30 minut.

Mohlo by Vás také zajímat

Hraběnčiny řezy

Lahodné řezy z jablek.které zvládne každý nadšenec 🙂

Hraběnčiny řezy

Lahodné řezy z jablek.které zvládne každý nadšenec 🙂

Hraběnčiny řezy

Lahodné řezy z jablek.které zvládne každý nadšenec 🙂